Support: Tentative

22 May 2024 — Srbija, Beograd @ Dorćol Platz

La Femme

La Femme u Beogradu - Bizarnost koja se ne sme propustiti!
La Femme, “Verovatno najveći francuski rok bend trenutno” prema kultnom portalu Pitchfork, nastupiće u Domu omladine Beograda 22. maja 2024. godine.
SOLD OUT
Neobični i zarazni sastav La Femme, koji je daleko od svakog „običnog“ benda. Osnovali su ga klavijaturista Marlon Magnée i gitarista Sacha Got pre više od 10 godina. Iza sebe imaju 5 albuma, a proslavila ih je pesma “Où va le monde” sa drugog albuma “Mystère”, dok je poslednji album “Paris-Hawaï“ izašao u maju 2023. godine.
La Femme - Où va le monde
La Femme - Sur La Planche 2013
Dolaze sa juga Francuske, odnosno iz grada Biarritz koji se nalazi na samoj granici sa Španijom, pa se iz tog razloga u njihovim pesmama često mogu čuti i francuski i španski. Osim jezika, i ritam i raspoloženje u njihovim nastupima se non-stop menjaju. Neki delovi su šaljivi, drugi ozbiljni, nekada su spori, a onda u sledećem trenutku brzi.

Bizarnost koja se ne sme propustiti vodiće vas kroz mnoštvo isprepletanih žanrova. Od džeza do panka, od kantrija do fanka, sve to pomešano sa psihodeličnim rokom, nateraće vas da se prodrmate i oslobodite svoju uvrnutu stranu. Bez obzira kakvu muziku volite, La Femme će imati nešto za vas, a onda vas i iznenaditi i parkirati se kraj uveta nedozvoljavajući vam da izbacite taj zvuk iz glave.