Ry X
Get your tickets
Британската пост-пънк банда Squid ще гостува за първи път в България и ще представи втория си албум "O Monolith"

04 October 2024 — Bulgaria, Sofia @ Club Pave

Squid

След "Bright Green Field" - високооценения им дебют от 2021 г. тазгодишният многопластов албум засяга теми като околната среда, бита и фолклора и е едновременно по-топъл и решителен, с чести и спонтанни смени на настроенията.
Squid - O Monolith - A Short Film
Squid - Full Performance (Live on KEXP)
Гупа Squid произхожда от Бристол и изповядва творчески процес на демкратичност и колаборация. Записан в Real World Studios на Питър Габриел, "O Monolith" засяга нови теми за творчеството на Squid - като екологията и фолклора. Пандемията и последвалите ограничения оформят интроспективните текстове на Ollie Judge, с образи от филм на ужасите и теми като тревожност от климатичните промени.

Сътрудничеството с Dan Carey и John McEntire обогатява звука на групата, като особено впечатляващи са отличителните синтезатори на марката Fairlight. Разширеният вокален диапазон на Ollie блести в песни като "The Blades", a albumyt запазва неспокойния дух на Squid, като същевременно предлага разнообразни звуци и теми.

Squid ще пренесат динамичите си изпълнения на живо в София на 4 октомври в Клуб Паве. Не пропускайте тази уникална възможност да изпитате лично тяхната енергия и комплексни звукови пейзажи!